7 Temmuz 2014 Pazartesi

Berberliğin tanımı ve görevleri

GÖREVLER
Müşterinin tipine göre saç modelini belirler, Saçı yıkar, kremler, ovalar, Kepeklenmeyi giderir, saç köklerine ihtiyaç duyulan işlemi uygular, Müşterinin isteğine veya belirli bir stile göre saçı keser, Saçı, kesimine göre tarar, saçın aynı modelde kalması için sprey sıkar, Zayıf ve kuru saçları badem yağı ile ovalayarak buhar makinesinde bir müddet bekletir, Kırık saçların uçlarını düzeltir, Müşterinin direktifine uyarak saçın rengine göre boyama işlemini yapar, Müşterinin isteğine göre tıraş eder, sakal ve bıyıklarını düzeltir, yüzüne masaj yapar, Salonun temizliğini ve düzenini sağlar.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Elektrikli saç kurutma makinesi, traş makinesi, saç maşası, buharlı makine, ustura-jilet, çeşitli makaslar, önlükler, çeşitli boy ve şekilde taraklar, fırçalar, havlu, sabun, şampuan, saç boyası, badem yağı, sakal fırçası, aynalar.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Erkek berberi olmak isteyenlerin: Uzun süre ayakta durabilecek bedensel özelliğe sahip, Gözleri ve elleri sağlam, Ellerini ustalıkla kullanabilen, El ve gözünü işbirliği ile kullanabilen, Estetik algısına, Temizlik alışkanlığına sahip, Kimyevi maddelere karşı alerjisi olmayan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen ve nazik kişiler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE ŞARTLARI
Erkek berberleri, güzellik enstitülerinde ve berber dükkanlarında çalışırlar. Saç kılları dışında ortam temiz ve aydınlık ancak bazen boya kokuludur. İş daimi ayakta yürütülür ve ara ara geç saatlere kadar çalışma vardır. Berber, saçı ve sakalı aletlerle keserken ve düzeltirken, müşterisi ile yoğun iletişim halindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder